Glutenfri
Stekte fiskekaker
med potetmos, fennikelsalat og bacon- og kaperssmør, toppet med revet pepperrotNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Smør
½ ss
Melk
½–1 dl
Fennikel
1 stk
Grønt eple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
½ ss
Bacon
75-150 g
Kapers
½ glass
Smør
2 ss
Fiskekaker
480 g
Pepperrot
½ bit
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 763 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også smake til potetmosen med litt av den revne pepperroten. Hvis det er fennikeldill på fennikelen, kan du finhakke den, og ha den i salaten.
Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland 1½ ss eddik og ½ ss sukker i en stor serveringsskål. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel (se tips). Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha fennikelen og eplet i skålen med dressingen, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, til det er gyllent. Ha baconet over i en skål.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og la smøret småkoke på middels varme i 2–3 minutter, eller til det er nøttebrunt. Ha i baconet og kapersen. La bacon- og kaperssmøret stå på lav varme frem til servering, slik at det holder seg varmt.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek fiskekakene i fettet fra baconet i 2–3 minutter på hver side.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell pepperroten, og finriv den på et rivjern over retten ved servering.
Vel bekomme!