Vegetarnuggets med potetmos, stekt rosenkål med hasselnøtter og steinsoppsaus

Smak av jul

Glutenfri
Vegetar

Vegetarnuggets med potetmos

stekt rosenkål med hasselnøtter og steinsoppsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Lettmelk
1–1 ½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Plantebaserte nuggets
300 g
Appelsin
½ stk
Rødløk
1 stk
Hasselnøtter
½ pakke
(Hasselnøtter)
Rosenkål
200 g
Timian
½ bunt
Grønne erter
125 g
Steinsoppsaus
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
877 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker en raskere tilberedning, kan du også dele potetene i båter, vende inn litt olje, salt og pepper, og steke dem i ovnen med nuggetsene i 20–25 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell potetene hvis du vil, og kutt dem i fire. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Fordel nuggetsene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og sprø.
 Skyll og finriv skallet på appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og kutt rødløken i båter. Grovhakk hasselnøttene. Kutt av bunnen på rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del den i to. Dra bladene av timianstilkene.   
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen i 3–4 minutter, til den begynner å bli gyllen. Ha i hasselnøttene og ertene, og stek videre i 2 minutter. Smak til med skallet fra appelsinen, salt, pepper og ønsket mengde av timianen. Vend inn appelsinen til slutt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!