Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt steinbit
med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmørNy oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Steinbitfilet (oppdrett, Arcticas®)
300 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Melk
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 524 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene i ovnen med gulrøttene for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen, over eller under gulrøttene, i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken fisken er gjennomstekt. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 1 ss smør og ½ dl melk, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett 1–2 ss soyasaus.
Vel bekomme!