Ovnsbakt steinbit med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt steinbit

med kokte poteter, ertepuré og ovnsbakte gulrøtter, servert med soyasmør
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Steinbitfilet (oppdrett, Arcticas®)
300 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
524 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene i ovnen med gulrøttene for å spare tid og oppvask.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen, over eller under gulrøttene, i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken fisken er gjennomstekt. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 1 ss smør og ½ dl melk, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett 1–2 ss soyasaus.
Vel bekomme!