Taco med kjøtt- og linsedeig, mango, friske grønnsaker og fullkornstortillaer, servert med søt limeyoghurt

Taco med kjøtt- og linsedeig

mango, friske grønnsaker og fullkornstortillaer, servert med søt limeyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • honning
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Mango
½–1 stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Fullkornstortillaer
2–4 stk
(Hvete)
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Lime
1 stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
687 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 1–2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Tilsett three spice krydderet og ½ dl vann når det gjenstår 1 minutt av kjøttdeigens steketid. Smak til med salt. 
 Skyll og tørk limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha skallet fra limen, yoghurten og 1 ss honning i en serveringsskål, og smak til med salt. Kutt limen i båter. Server limebåtene og limeyoghurten til retten. 
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!