Taco med kjøtt- og linsedeig
mango, friske grønnsaker og fullkornstortillaer, servert med søt limeyoghurtNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- honning
- olje
- pepper
- salt
- vann
Mango
½–1 stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Fullkornstortillaer
2–4 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Lime
1 stk
Yoghurt
150 g
Honning
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 1–2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Tilsett three spice krydderet og ½ dl vann når det gjenstår 1 minutt av kjøttdeigens steketid. Smak til med salt.
Skyll og tørk limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha skallet fra limen, yoghurten og 1 ss honning i en serveringsskål, og smak til med salt. Kutt limen i båter. Server limebåtene og limeyoghurten til retten.
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!