Ovnsbakt lange med krydret urtecrust, søtpotetpuré og smørstekt sommerkål

Ovnsbakt lange med krydret urtecrust, søtpotetpuré og smørstekt sommerkål

4.06 (78)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Søtpoteter
2 stk
Sommerkål
1 bit
Gressløk
1 pakke
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Langefilet
375 g
(Fisk)
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft i urtecrusten for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok søtpotetbitene i 12-15 minutter.
Kutt sommerkålen i to like båter, og finhakk gressløken.
Smelt 2 spiseskjeer smør i en liten kjele, og rør inn pankoen, fiskekrydderet og gressløken.
Fordel fisken i en ildfast form, og topp med urtecrusten. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek sommerkålen i 2-3 minutter på hver flate side. Ha 2 spiseskjeer smør i pannen, skru ned til middels varme, og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen mens den steker. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av søtpotetbitene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos søtpotetbitene sammen med 2 spiseskjeer smør med en stavmikser. Smak til med salt.
Fun fact! I likhet med gulroten er søtpoteten rik på betakaroten, noe du kan se i den flotte, oransje fargen. Søtpoteten er dessuten rik på fiber, og er en kilde til kalium - et mineral som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Vel bekomme!