Ovnsbakt lange med krydret urtecrust, søtpotetpuré og smørstekt sommerkål
4.06 (78)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpoteter
2 stk
Sommerkål
1 bit
Gressløk
1 pakke
Panko
1 pakke
Fiskekrydder
1 pakke
Langefilet
375 g
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft i urtecrusten for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok søtpotetbitene i 12-15 minutter.
Kutt sommerkålen i to like båter, og finhakk gressløken.
Smelt 2 spiseskjeer smør i en liten kjele, og rør inn pankoen, fiskekrydderet og gressløken.
Fordel fisken i en ildfast form, og topp med urtecrusten. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek sommerkålen i 2-3 minutter på hver flate side. Ha 2 spiseskjeer smør i pannen, skru ned til middels varme, og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen mens den steker. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av søtpotetbitene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos søtpotetbitene sammen med 2 spiseskjeer smør med en stavmikser. Smak til med salt.
Fun fact! I likhet med gulroten er søtpoteten rik på betakaroten, noe du kan se i den flotte, oransje fargen. Søtpoteten er dessuten rik på fiber, og er en kilde til kalium - et mineral som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Vel bekomme!