Karrigryte med kylling, paprika, eple og gressløk servert med ris

Karrigryte med kylling, paprika, eple og gressløk servert med ris

3.94 (202)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Gul løk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Rød chili
    1/2 stk
    Basmatiris
    1 pakke
    Strimlet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    2 dl
    Karri
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Grønt eple
    1 stk
    Gressløk
    1 pakke
    Mangochutney
    1 glass
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Risen får en gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!

    Finhakk løken, paprikaen og chilien.
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i løken, paprikaen og chilien, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, karrikrydderet, hønsebuljongen og 2 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Kutt eplet i terninger, og finhakk gressløken.
    Vend epleterningene inn i karrigryten rett før servering, og topp med gressløken. Server mangochutneyen ved siden av.
    Vel bekomme!