Kebab i pitabrød med tzatziki og couscoussalat med rødløk og fetaost
3.81 (208)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Kjøttdeig
350 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Fetaost
1 pakke
Couscous med urter
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Pitabrød
1 pakke
Olje
Olivenolje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk og mynte i tzatzikien.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland kjøttdeigen sammen med det tyrkiske krydderet, chiliflakesene og litt salt i en bolle. Form kjøttdeigblandingen til ca. 4 avlange kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek de avlange kjøttbollene fra forrige punkt i ca. 2 minutter på hver side. Ha kjøttbollene over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 7-8 minutter.
Kutt agurken og tomaten i terninger, og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær fetaosten i terninger. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje og salt.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Bland yoghurten sammen med tzatzikikrydderet og litt salt i en serveringsskål.
Fukt pitabrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2-3 minutter.
Bland couscousen sammen med salaten fra punkt 4.
Fyll pitabrødene med kebabene, tzatzikien og couscoussalaten. Afiyet olsun!
Vel bekomme!