Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, bacon og poteter

Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, bacon og poteter

4.06 (191)
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Helmelk
3 dl
(Melk, Laktose)
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
1 pakke
Hvetemel
Smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha en spiseskje smør i stekepannen sammen med baconet rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med ca. 6 dl vann på kok.
Kok potetene i en annen kjele med vann i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok gulrotterningene i vannet fra punkt 1 i 3-4 minutter. Hell deretter av vannet.
Smelt 1 spiseskje smør i en kjele, og rør inn 1 spiseskje hvetemel. Spe på med 3 dl melk under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i 2-3 minutter. Ha gulrotterningene i sausen, og la dem småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Fordel fisken i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i 4-5 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Topp fisken med nykvernet pepper ved servering.
Vel bekomme!