Hjemmelaget fiskesuppe med torsk og laks, servert med langbrød
4.14 (112)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Purreløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
1 bit
Laksefilet
180 g
Torskefilet
375 g
Fiskebuljong
1 pakke
Helmelk
1 l
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Lime
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på langbrødene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Finhakk purreløken. Skrell gulrøttene og selleriroten, og kutt dem i terninger. Skjær fisken i terninger.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og rør inn 3 ss hvetemel.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek selleriroten og gulrøttene i 2-3 minutter.
Rør jevningen inn i grønnsakene, og tilsett fiskebuljongen. Spe på med melken, litt og litt under omrøring, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels, tilsett purreløken og fisketerningene, og la det trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm langbrødene i ovnen i 4-6 minutter.
Smak til suppen med saften fra limen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at limesaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Vel bekomme!