Fiskeburgere med chili og ingefær, servert med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli

Fiskeburgere med chili og ingefær, servert med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli

3.91 (80)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Søtpoteter
2 stk
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Fiskeburger m/chili og ingefær
250 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
841 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Bare legg dem på brettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 7–8 minutter av søtpotetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpotetene i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm hamburgerbrødene på rist i ovnen i omtrent 2 minutter.
 Sett sammen fiskeburgere av hamburgerbrødene, fiskeburgerne, aiolien og grønnsakene.
Vel bekomme!