Torsk i dillsaus med poteter, aspargesbønner og gulrøtter

Torsk i dillsaus med poteter, aspargesbønner og gulrøtter

3.83 (76)
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Grønne bønner
1 pakke
Dill
1 pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
Smør
Melk
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt sitronsaft rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen slik at det er plass til gulrøttene og aspargesbønnene i punkt 6.
Skrell og kutt gulrøttene i staver på ca. 1 x 5 cm. Kutt av endene på aspargesbønnene, og finhakk dillen.
Smelt 1 spiseskje smør i en liten kjele, og rør inn 1 spiseskje hvetemel. Spe på med 2-3 dl melk, og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i 5-6 minutter, og smak til med salt, pepper og dillen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kok gulrøttene og aspargesbønnene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av potetenes koketid.
Vel bekomme!