Krydrede sommerkoteletter med potetsalat og hvitløksstekt brokkoli

Krydrede sommerkoteletter med potetsalat og hvitløksstekt brokkoli

3.69 (86)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gressløk
1 pakke
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Majones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Brokkoli
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sommerkoteletter
500 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha en spiseskje sennep i potetsalaten.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i biter på ca. 4 x 4 cm. Kok potetbitene i 10-12 minutter, eller til de er møre.
Finhakk gressløken. Bland gressløken sammen med lettrømmen og majonesen i en stor skål, og smak til med salt og pepper.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Finhakk banansjalottløken og skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek sommerkotelettene i ca. 2 minutter på hver side. Legg kotelettene i en ildfast form, og krydre dem med det meksikanske grillkrydderet. Stek formen i ovnen i 7-8 minutter.
Sil vannet av potetene, og skyll dem i kaldt vann. Vend potetene inn i rømmeblandingen fra punkt 3.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek brokkolien, løken og hvitløken i 1-2 minutter. Skru temperaturen ned til middels varme, ha i 1 spiseskje smør, og stek videre i 3-4 minutter. Krydre med salt.
Vel bekomme!