Biryani med karbonadedeig, jasminris, granateplesalat og tzatzikidressing
3.91 (199)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Jasminris
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Granateple
1 stk
Eple
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server litt nanbrød til retten!
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt spisspaprikaen i terninger.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og paprikaterningene i 2-3 minutter, til løken er blank.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek karbonadedeigen i 3-4 minutter, og ha den over i kjelen med grønnsakene. Tilsett risen, garam masala-krydderet, hønsebuljongen og 5 dl vann, og la det hele småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland yoghurten sammen med tzatzikikrydderet og litt salt i en serveringsskål.
Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bruk en spiseskje til å banke forsiktig på baksiden av hver granateplehalvdel til frøene faller ut. Kutt eplene i terninger. Bland epleterningene sammen med granateplefrøene i en serveringsskål.
Vel bekomme!