Grillede kyllingklubber og grønnsaker servert med ajvarsaus og ris

Grillede kyllingklubber og grønnsaker servert med ajvarsaus og ris

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
1 pakke
Squash
1 stk
Tomater
2 stk
Gressløk
1 pakke
Spisspaprika
2 stk
Sitron
1 stk
Kyllingklubber
1200 g
Ajvarsaus
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gni kyllingklubbene inn med valgfrie urter eller krydder før du steker eller griller dem!

Fyr grillen. Se punkt 6 hvis du ikke ønsker å grille.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt squashen i skiver, og kutt tomatene i to. Finhakk gressløken. Grill squashen, paprikaene og tomatene i 2-3 minutter på hver side, til de har fått et fint grillmønster. Ta grønnsakene av grillen, og kutt dem i grove biter. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, vend inn gressløken og litt salt og pepper, og smak til med saft fra sitronen.
Grill kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomvarm.
Server ajvarsausen til retten.
Sett stekeovnen på 240 grader. Kutt grønnsakene i grove biter, fordel dem utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-18 minutter. Fordel kyllingen i en smurt ildfast form, og stek formen i ovnen i 18-20 minutter. Tilbered risen som anvist på pakken. Server med ajvarsausen.
Vel bekomme!