Grillede kyllingklubber og grønnsaker servert med ajvarsaus og ris
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Gressløk
1 pakke
Spisspaprika
1 stk
Kyllingklubber
600 g
Ajvarsaus
1 beger
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gni kyllingklubbene inn med valgfrie urter eller krydder før du steker eller griller dem!
Fyr grillen. Se punkt 6 hvis du ikke ønsker å grille.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt squashen i skiver, og kutt tomaten i to. Finhakk gressløken. Grill squashen, paprikaen og tomaten i 2-3 minutter på hver side, til de har fått et fint grillmønster. Ta grønnsakene av grillen, og kutt dem i grove biter. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, vend inn gressløken og litt salt og pepper, og smak til med saft fra sitronen.
Grill kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomvarm.
Server ajvarsausen til retten.
Sett stekeovnen på 240 grader. Kutt grønnsakene i grove biter, fordel dem utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-18 minutter. Fordel kyllingen i en smurt ildfast form, og stek formen i ovnen i 18-20 minutter. Tilbered risen som anvist på pakken. Server med ajvarsausen.
Vel bekomme!