Ovnsbakt laks med agurk- og ingefærsalat, kokte poteter og rømme
3.9 (61)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- sukker
Småpoteter
600 g
Gulrøtter
400 g
Laksefilet
600 g
Agurk
1 stk
Ingefær
1 bit
Lime
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Sukker
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend potetene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrotbitene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes koketid.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen 10-12 minutter.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Riv ingefæren på et rivjern. Bland agurken og ingefæren sammen med 1 spiseskje sukker, 1 spiseskje olivenolje og ønsket mengde saft fra limen i en serveringsskål.
Server retten med rømmen.
Vel bekomme!