Ovnsbakt laks med agurk- og ingefærsalat, kokte poteter og rømme

Ovnsbakt laks med agurk- og ingefærsalat, kokte poteter og rømme

4.05 (61)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Agurk
1 stk
Ingefær
1 bit
Lime
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sukker
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend potetene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrotbitene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes koketid.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen 10-12 minutter.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Riv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Bland agurken og ingefæren sammen med 1 spiseskje sukker, 1 spiseskje olivenolje og ønsket mengde saft fra limen i en serveringsskål.
Server retten med rømmen.
Vel bekomme!