Ovnsbakt kylling med stekte grønnsaker, søtpotet- og gulrotpuré og grana padano
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Romanesco
1/2 stk
Spisskål
1 bit
Kyllingbryst med skinn
420 g
Grana Padano
1 stk
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene med litt laktosefritt smør mot slutten av steketiden for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i grove biter. Kok søtpotet- og gulrotbitene i 15-20 minutter, eller til de er møre.
Kutt romanescoen i skiver og spisskålen i strimler.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 12-15 minutter. Skyll stekepannen.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek romanescoen og spisskålen i 5-7 minutter, og krydre med salt pepper.
Hell vannet av søtpoteten og gulrøttene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos søtpotet- og gulrotbitene sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Smak til med salt og pepper.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Rør osten inn i søtpotet- og gulrotpuréen, eller strø den over retten ved servering.
Vel bekomme!