Gnocchi med kremet kål
sprøstekt bacon og Grande Premium-ost, servert med syrlig rosmarin- og valnøttsmørNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gnocchi
500 g
Purre
½–1 stk
Delt kinakål
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Lett crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
½ dl
Sjalottløk
1 stk
Rosmarin
½ bunt
Sitron
½ stk
Valnøtter
½ pakke
Smør
1 ½ ss
Bacon
75 g
Sitron
½ stk
Revet Grande Premium
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha i den revne osten mot slutten av gnocchiene sin steketid, slik at osten smelter litt rundt gnocchiene.
Del purren i to på langs, skyll den godt, og kutt den i skiver. Kutt kinakålen i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen og purren i 4–5 minutter, til de er lett gylne.
Tilsett hvitløken når det gjenstår 30 sekunder av kålen og purrens steketid, og krydre med salt og pepper. Ha i creme fraichen, grønnsaksbuljongen og ½ dl vann. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skyll og grovhakk rosmarinen. Skyll sitronen, og finriv ½ ss av skallet (kun det gule) på et rivjern. Grovhakk valnøttene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1½ ss smør. Stek løken og valnøttene i smøret i omtrent 4 minutter, til de er gylne. Tilsett rosmarinen og skallet fra sitronen, og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet over på en tallerken. Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Sil av vannet på gnocchiene, og stek dem i baconfettet i 2–3 minutter, til de er lett gylne (se tips).
Kutt resten av sitronen i båter. Server sitronbåtene og den revne osten til retten.
Vel bekomme!