Konfitert kyllinglår med myk løk, appelsinbakt kålrot med spinat og potetmos
Glutenfri

Konfitert kyllinglår med myk løk, appelsinbakt kålrot med spinat og potetmos

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Kålrot
300 g
Appelsin
1 stk
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
900 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også varmes med kålroten i ovnen, hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Kutt skallet av kålroten, og kutt den i tommelstore staver. Ha kålrotstavene utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen godt. Skyll spinaten. Riv litt appelsinskall (kun det oransje) over kålroten, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kålroten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Del kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under lokk i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm og gyllen, og løken er myk. Snu kyllingen og løken av og til.    
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.   
 Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta ut den ferdigstekte kålroten av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten. 
 Ha sjyen fra pakken over i kjelen med kyllingen, og varm raskt opp. 
Vel bekomme!