Kylling i mangochutneysaus med tomatsalat og basmatiris, servert med yoghurt
15-20
Glutenfri

Kylling i mangochutneysaus med tomatsalat og basmatiris, servert med yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper

Kylling i mangochutneysaus

rødløk
Rødløk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Basamatiris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
sitron
Sitron
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Sukker
1 ts

Tilbehør

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne ut glasset med mangochutney med vannet som skal brukes i sausen, og ha det i sausen i stekepannen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kylling i mangochutneysaus: Skrell og grovhakk hele rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og halvparten av løken. Stek løken 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett mangochutneyen, kokoskremen, ½ dl vann, 1 ss soyasaus og garam masala-krydderet. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.   
  3. Kylling i mangochutneysaus, fortsettelse: Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form, og hell over mangochutneysausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  4. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Tomatsalat: Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Del sitronen i to. Bland resten av rødløken, saften fra sitronen og 1 ts sukker i en serveringsskål. La rødløken trekke i laken i 5 minutter. Ha i tomaten og agurken, og smak til med salt og pepper.  
  6. Tilbehør: Server yoghurten til retten.
  7. Vel bekomme!