Lyr med rotgrønnsaker, gressløksmør og potetmos

Lyr med rotgrønnsaker, gressløksmør og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
800 g
Pastinakker
2 g
Gulrøtter
400 g
Gressløk
1/2 pakke
Lyrfilet
675 g
(Fisk)
Melk
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk resten av gressløken og vend den inn i potetmosen, gjerne med litt sitronsaft.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt pastinakkene og gulrøttene i terninger. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Smelt 4 ss smør i en liten kjele på middels varme. Finhakk gressløken og vend den inn i smøret. La smøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!