Lyr med rotgrønnsaker, gressløksmør og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Pastinakker
2 g
Gulrøtter
400 g
Gressløk
1/2 pakke
Lyrfilet
675 g
Melk
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk resten av gressløken og vend den inn i potetmosen, gjerne med litt sitronsaft.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt pastinakkene og gulrøttene i terninger. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Smelt 4 ss smør i en liten kjele på middels varme. Finhakk gressløken og vend den inn i smøret. La smøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!