Black pepper tofu med sesamwokket brokkoli og fullkornsris
Laktosefri
Vegetar

Black pepper tofu

med sesamwokket brokkoli og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
135 g
Stekt norsk tofu
1 pakke
(Soya)
Maisstivelse
½ pakke
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
738 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt finhakket vårløk.

Tilbered risen etter anvisningen på pakken.
Del tofuen i store terninger på ca 3x3 cm. Tørk tofuen lett med tørkepapir, og vend den i maisstivelsen. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 3–4 minutter eller til de er gylne. Ha de så til side på en tallerken. 
Skrell og finhakk rødløken. Varm opp pannen igjen til middels varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Stek rødløken i 2–3 minutter, til den er myk. Vend så inn woksausen, og gi et lite oppkok. Vend tofuterningene inn i woksausen slik at de dekkes av saus. Smak til med rikelig med pepper, og la stå på svak varme til resten av retten er klar. 
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Skrell gulrøttene og del de i to på langs, og deretter i skiver på skrått. Skrell og del rødløken i skiver. Varm opp pannen igjen til høy varme, og ha i litt olje. Wokk grønnsakene og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til de er møre. Ha i den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper, og legg det til side på en tallerken.
 Del limen i båter og server til retten.
Vel bekomme!