Laktosefri
Vegetar
Black pepper tofu
med sesamwokket brokkoli og fullkornsrisNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
135 g
Stekt norsk tofu
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt finhakket vårløk.
Tilbered risen etter anvisningen på pakken.
Del tofuen i store terninger på ca 3x3 cm. Tørk tofuen lett med tørkepapir, og vend den i maisstivelsen. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 3–4 minutter eller til de er gylne. Ha de så til side på en tallerken.
Skrell og finhakk rødløken. Varm opp pannen igjen til middels varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Stek rødløken i 2–3 minutter, til den er myk. Vend så inn woksausen, og gi et lite oppkok. Vend tofuterningene inn i woksausen slik at de dekkes av saus. Smak til med rikelig med pepper, og la stå på svak varme til resten av retten er klar.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Skrell gulrøttene og del de i to på langs, og deretter i skiver på skrått. Skrell og del rødløken i skiver. Varm opp pannen igjen til høy varme, og ha i litt olje. Wokk grønnsakene og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til de er møre. Ha i den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper, og legg det til side på en tallerken.
Del limen i båter og server til retten.
Vel bekomme!