Lyrfilet med stangsellerikrem og smørdampet sommerkål og gulrot
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Stangselleri
1 pakke
Gulrot
1 stk
Sommerkål
1 bit
Lyrfilet
375 g
Olje
Salt
Pepper
Melk
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek potetbåtene i ovnen til de er gjennomstekte.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt enden av stangsellerien og skyll den i kaldt vann. Kutt stangsellerien i biter på ca. 3 cm. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme, og stek stangsellerien i 2-3 minutter. Dekk sellerien med vann, og la den koke i 10-12 minutter.
Skrell og kutt gulroten i staver på ca. 1 x 5 cm. Kutt sommerkålen i grove biter på ca. 5 x 5 cm.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kok opp ca. 3 dl vann med litt salt og 1 spiseskje smør i en kjele. Kok kålen og gulroten i 4-5 minutter.
Sil vannet av stangsellerien og ha den tilbake i kjelen. Vend inn 1 spiseskje smør og mos den sammen med en stavmikser. Spe på med 1-2 dl melk, til kremen får ønsket konsistens. Smak til med litt salt.
Vel bekomme!