Aspargessuppe med egg og bacon servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Asparges
2 bunt
Egg
4 stk
Helmelk
5 dl
Baconterninger
150 g
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk hvitløken. Fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Kutt av aspargestoppene, og kutt resten av aspargesene i biter. Legg aspargestoppene til side.
Kok eggene i 9-10 minutter. Legg eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem, og kutt dem i båter for servering.
Varm opp en stor, tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek aspargesbitene og hvitløken i 2-3 minutter. Tilsett melken, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Stek aspargestoppene sammen med baconet i 1-2 minutter.
Kjør aspargessuppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. La suppen stå på lav varme frem til servering.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Fordel suppen i skåler, topp med baconet, aspargestoppene og eggebåtene, og server langbrødet ved siden av.
Vel bekomme!