Aspargessuppe med egg og bacon servert med langbrød

Aspargessuppe med egg og bacon servert med langbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Asparges
2 bunt
Egg
4 stk
(Egg)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Baconterninger
150 g
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk hvitløken. Fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Kutt av aspargestoppene, og kutt resten av aspargesene i biter. Legg aspargestoppene til side.
Kok eggene i 9-10 minutter. Legg eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem, og kutt dem i båter for servering.
Varm opp en stor, tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek aspargesbitene og hvitløken i 2-3 minutter. Tilsett melken, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Stek aspargestoppene sammen med baconet i 1-2 minutter.
Kjør aspargessuppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. La suppen stå på lav varme frem til servering.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Fordel suppen i skåler, topp med baconet, aspargestoppene og eggebåtene, og server langbrødet ved siden av.
Vel bekomme!