Laks med ovnsbakt flaskegresskar og gulbete og syrlig eple- og ruccolakrem
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Flaskegresskar
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønne epler
2 stk
Ruccola
1 pakke
Sitron
1 stk
Laksefilet
325 g
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk gresskarkjernene med papir, varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist kjernene til de "popper".
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gresskaret og gulbeten. Del gresskaret i to på langs, og bruk en spiseskje til å skrape ut frøene. Kutt gulbeten og gresskaret i grove biter på ca. 5 x 5 cm. Fordel gulbete- og gresskarbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i 25-30 minutter.
Skrell og kutt eplene i grove biter. Kok eplebitene i en kjele med vann i 6-7 minutter, eller til de er møre. Ha i ruccolaen det siste minuttet av koketiden. Sil av vannet, og kjør eplebitene og ruccolaen sammen til en glatt krem med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, 1 teskje sukker og litt salt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek laksen i 3-4 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Laksen skal ha en lyserosa kjerne.
Fun fact! Flaskegresskar har blitt dyrket siden oldtiden. Skallene har blitt brukt som vannbeholdere, drikkekar, musikkinstrumenter og som pyntegresskar. Hvis du er i det kreative hjørnet, er det altså mange muligheter for utvidet eksperimentering på kjøkkenet.
Vel bekomme!