Nakkekoteletter med ratatouille, ris og Gran Biraghi
3.71 (94)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Nakkekoteletter
400 g
Jasminris
1 pakke
Pizzasaus
1 pakke
Oregano
1 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1 spiseskje smør og litt knust hvitløk med skall i stekepannen når du steker kjøttet.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover en tallerken, og strø over litt salt. La aubergineterningene ligge i saltet i ca. 10 minutter. Dette er for å trekke ut litt av den bitre smaken.
Kutt løken og squashen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk bladpersillen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek nakkekotelettene i ca. 2 minutter på hver side. Legg kotelettene over i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til høy varme. Stek auberginen, squashen, hvitløken og løken i 2-3 minutter. Tilsett pizzasausen og basilikum- og oreganokrydderet, kok opp, og la det hele småkoke i 4-5 minutter. Smak til med 1 teskje sukker og litt salt og pepper. Vend inn persillen rett før servering.
Topp retten med Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!