Nakkekoteletter med ratatouille, ris og Gran Biraghi

Nakkekoteletter med ratatouille, ris og Gran Biraghi

3.71 (94)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Nakkekoteletter
400 g
Jasminris
1 pakke
Pizzasaus
1 pakke
Oregano
1 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Sukker
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1 spiseskje smør og litt knust hvitløk med skall i stekepannen når du steker kjøttet.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover en tallerken, og strø over litt salt. La aubergineterningene ligge i saltet i ca. 10 minutter. Dette er for å trekke ut litt av den bitre smaken.
Kutt løken og squashen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk bladpersillen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek nakkekotelettene i ca. 2 minutter på hver side. Legg kotelettene over i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til høy varme. Stek auberginen, squashen, hvitløken og løken i 2-3 minutter. Tilsett pizzasausen og basilikum- og oreganokrydderet, kok opp, og la det hele småkoke i 4-5 minutter. Smak til med 1 teskje sukker og litt salt og pepper. Vend inn persillen rett før servering.
Topp retten med Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!