Varm roastbiff med sennepsmarinerte poteter, grønne bønner, frisk tomatsalat og soppsaus

Høyryggfilet

Varm roastbiff

med sennepsmarinerte poteter, grønne bønner, frisk tomatsalat og soppsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Sous vide høyryggfilet er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Høyryggfilet
300 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
½ ss
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
621 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte potetene i båter, og vende dem i olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen ved 220 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

Kok opp en kjele med 2 liter vann til å varme kjøttet i. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Del bønnene i to, og la dem koke med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid. 
Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og legg pakken med kjøttet i kjelen. La kjøttet trekke i vannet i omtrent 5 minutter.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Skyll salaten. Bland løken og ½ ss olivenolje i en salatbolle. Vend inn tomaten og salaten rett før servering. Krydre med salt og pepper. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til sausen med salt og pepper.
Løft pakken med kjøttet opp fra kjelen, og ta kjøttet ut av pakken. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sidene i omtrent 3 minutter, til det har en fin stekeskorpe. La kjøttet hvile i 2 minutter før servering. Skjær kjøttet i tynne skiver ved servering.
 Sil vannet av de ferdigkokte potetene og bønnene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver.  Ha potetene og bønnene i en bolle. Vend inn sennepsvinaigretten, og krydre med salt og pepper.   
Vel bekomme!