Butter chicken med spinat og blomkål, servert med basmatiris og mangochutney
Glutenfri

Butter chicken med spinat og blomkål, servert med basmatiris og mangochutney

3.46 (67)
Under 20 min
8 Ingredienser
Butter chicken er en av Indias mest kjente retter. Enkel og barnevennlig, med saftig kylling og mild blomkål i en kremet, tomatisert saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
125 g
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Blomkål
1 stk
Butter chicken-paste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Smør
½ ss
(Melk)
Mangochutney
1 glass
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
909 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan bli sterk for sarte ganer, så smak deg frem med butter chicken-pasten.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kutt blomkålen i buketter. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
 Varm opp en dyp stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, til den får en jevn stekeskorpe. Stek blomkålen med kyllingen de siste 3 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt.
 Vend inn butter chicken-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke under lokk på middels varme i omtrent 5 minutter. Vend inn spinaten og ½ ss smør mot slutten av grytens koketid. 
 Server mangochutneyen og raitaen til retten.
Vel bekomme!