Glutenfri
Butter chicken med spinat og blomkål, servert med basmatiris og mangochutney
3.46 (67)
Under 20 min
8 Ingredienser
Butter chicken er en av Indias mest kjente retter. Enkel og barnevennlig, med saftig kylling og mild blomkål i en kremet, tomatisert saus.
Butter chicken er en av Indias mest kjente retter. Enkel og barnevennlig, med saftig kylling og mild blomkål i en kremet, tomatisert saus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
- vann
Basmatiris
125 g
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Blomkål
1 stk
Butter chicken-paste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Smør
½ ss
Mangochutney
1 glass
Raita
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 909 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 94 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan bli sterk for sarte ganer, så smak deg frem med butter chicken-pasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt blomkålen i buketter. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, til den får en jevn stekeskorpe. Stek blomkålen med kyllingen de siste 3 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt.
Vend inn butter chicken-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke under lokk på middels varme i omtrent 5 minutter. Vend inn spinaten og ½ ss smør mot slutten av grytens koketid.
Server mangochutneyen og raitaen til retten.
Vel bekomme!