Laktosefri
Glutenfri
Olivenoljebakt lyr
spansk bønnegryte med spinat og ovnsbakte grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Rød paprika
½-1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvite bønner
1 boks
Spinat
50 g
Olivenolje
1 ss
Vann
2 dl
Lyrfilet
325 g
Olivenolje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 414 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 24 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill grønnsakene og fisken for ekstra smak av sommer. Pensle fisken og grønnsakene med olje, og grill dem over direkte varme i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre og fisken flaker seg.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll paprikaen og squashen, og skrell løken. Kutt paprikaen i 8 strimler. Kutt løken i ringer, og squashen i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Ha 1 ss olivenolje og tomatpuréen i en kjele, og varm opp på middels høy varme under omrøring. Stek tomatpuréen i 2 minutter, uten at den får farge. Tilsett halvparten av kryddermiksen, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i kjelen, og la bønnegryten småkoke i omtrent 5 minutter.
Fordel fisken i en ildfast form, ha over 2 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll spinaten. Smak til bønnegryten med salt, pepper, og resten av kryddermiksen. Vend inn spinaten.
Vel bekomme!