Indisk linseuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter
20-30
Vegetar

Indisk linseuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • peanøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Indisk linseuppe

gulrot
Gulrot
1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
grønne linser
Grønne linser
1 boks
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
karri
Karri
½–1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1½ dl

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
½ pakke

Topping

koriander
Koriander
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
nøttemiks
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pensle nanbrødene med litt smeltet smør med en gang de kommer ut av ovnen, for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Indisk linseuppe: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og finhakk løken. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og gulrøttene. Stek grønnsakene i 1–2 minutter.
  3. Indisk linseuppe, fortsettelse: Tilsett garam masala-krydderet, karrien og linsene, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, 1½ dl vann, grønnsaksbuljongen og kokosmelken, og kok opp. La suppen småkoke under lokk i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Nanbrød: Stek nanbrødene som anvist på pakken (se tips).
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med korianderen, yoghurten og nøttene.
  6. Nyt måltidet!