Glutenfri
Balsamico- og smørbakt seifilet
med bønner, potetmos og ovnsbakt squashNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
Smør
½ ss
Squash
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Svarte bønner
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
Seifilet
375 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 666 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en grovere og mer næringsrik potetmos, kan du beholde skallet på. Bare husk å skyll potetene godt først.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, til de er gjennomkokte (se tips).
Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek squashen midt i ovnen i 15–17 minutter, eller til den er lett gyllen.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Sil laken av de svarte bønnene, og skyll dem. Fordel de svarte bønnene, edamamebønnene og løken i en stor ildfast form, og legg fisken oppå.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme, og la smøret koke i 1–2 minutter, til det er nøttebrunt. Rør inn balsamicovinaigretten. Hell balsamicosmøret over fisken. Stek fisken og bønnene i ovnen, under squashen, i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!