Balsamico- og smørbakt seifilet med bønner, potetmos og ovnsbakt squash
Glutenfri

Balsamico- og smørbakt seifilet

med bønner, potetmos og ovnsbakt squash
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Squash
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Svarte bønner
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Seifilet
375 g
(Fisk)
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
3 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
666 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en grovere og mer næringsrik potetmos, kan du beholde skallet på. Bare husk å skyll potetene godt først.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt potetene i fire, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, til de er gjennomkokte (se tips).  
 Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek squashen midt i ovnen i 15–17 minutter, eller til den er lett gyllen.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Sil laken av de svarte bønnene, og skyll dem. Fordel de svarte bønnene, edamamebønnene og løken i en stor ildfast form, og legg fisken oppå. 
 Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme, og la smøret koke i 1–2 minutter, til det er nøttebrunt. Rør inn balsamicovinaigretten. Hell balsamicosmøret over fisken. Stek fisken og bønnene i ovnen, under squashen, i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.      
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!