Kjøttgryte med knuste poteter og frisk salat
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
1/2 pakke
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
1/2 boks
Oregano
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Hjertesalat
1/2 stk
Agurk
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp potetene med litt revet parmesan før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og stangsellerien på et rivjern.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Ha i grønnsakene fra forrige punkt og tomatpuréen, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett 2 dl vann, basilikum- og oreganokrydderet og hønsebuljongen, og la det hele småkoke på lav varme i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt salatbladene i strimler. Kutt agurken i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med 1,5 spiseskje laktosefritt smør. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!