Sitronbakt torsk med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og persillesmør med pinjekjerner

Sitronbakt torsk med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og persillesmør med pinjekjerner

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Jordskokker
250 g
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Bladpersille
0.5 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Laktosefritt smør
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Laktosefri melk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket gressløk i persillesmøret for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt jordskokkene i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokkene i 3-4 minutter, til de er gylne. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokkene koke i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.
Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra 1/3 av sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Kutt resten av sitronen i båter for servering.
Finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i ca. 1 minutt. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen, 2 spiseskjeer olivenolje og 2 spiseskjeer laktosefritt smør, og la smøret stå på lav varme frem til servering.
Sil vannet av jordskokkene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!