Hjemmelagde kjøttboller med stekt spisskål, soppsaus, ris og gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Banansjalottløk
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Kjøttdeig
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Laktosefri crème fraîche
1/2 boks
Middagsris
1 pakke
Spisskål
1 bit
Gressløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fint vær? Ha spisskålen og kjøttbollene på grillen!
Skrell banansjalottløken, og finhakk den. Rens sjampinjongene og kutt dem i to. Bland kjøttdeigen sammen med litt salt og pepper i en bolle, og form deigen til små kjøttboller.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og soppen i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 1 dl vann, og kok opp. Skru temperaturen ned til middels varme, og ha i den halve boksen med laktosefri crème fraîche. Smak til med salt og pepper, og la sausen stå på lav varme frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt spisskålen i grove biter. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek spisskålen under lokk i 4-5 minutter, og krydre med salt og pepper.
Finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i soppsausen, og strø resten over retten ved servering.
Vel bekomme!