Helstekt ytrefilet av svin med grillede grønnsaker og nektarin- og fetaostsalat med valnøtter
Glutenfri

Helstekt ytrefilet av svin med grillede grønnsaker og nektarin- og fetaostsalat med valnøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Olje
1 ss
Maiskolber
2 stk
Rød paprika
1 stk
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Nektarin
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Tobladssalat
100 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
875 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dårlig vær? Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Stek kjøttet og grønnsakene på høy varme i en stekepanne eller grillpanne med litt olje. Etterstek kjøttet i ovnen, til det har en kjernetemperatur på 68 grader.

 Tørk kjøttet lett, og gni det inn med litt salt og 1 ss olje. Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm. 
 Del maiskolbene i 3. Skyll, rens og kutt paprikaen i to på langs. Bland sammen maisen, paprikaen, 1 ss olje, litt salt og pepper i en bolle. 
 Grill kjøttet på alle sider, over den direkte varmen, i omtrent 10 minutter, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over på den indirekte varmen. Grill det i omtrent 15 minutter, til det er gjennomstekt, eller har en kjernetemperatur på 68–70 grader. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
 Grill grønnsakene over den direkte varmen i omtrent 10 minutter, til de har en jevn grilloverflate. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del nektarinen i båter. Grovhakk valnøttene. Ha løken, nektarinen, valnøttene og salaten i en serveringsskål, og bland inn sennepsvinaigretten. Smuldre over fetaosten.
Vel bekomme!