30-40
Stekt lyrfilet med stuet hodekål, karamellisert løk og gremolatapoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- hvetemel
- smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olivenolje
2 ss
Stuet hodekål
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Hodekål
300 g
Hvetemel (Hvete)
1 ts
Karamellisert løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Sukker
1 ss
Stekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 658 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gremolatapoteter: Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen persillen, sitronskallet, hvitløken, 2 ss olivenolje og litt saft fra sitronen i en skål (se tips). Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn gremolataen.
- Stuet hodekål: Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålen og i 2–3 minutter, til den er litt myk. Rør inn 1 ts hvetemel. Hell over crème fraîche, og kok opp under omrøring. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett 1 ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
- Stekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Topp fisken med den karamelliserte løken før servering.