Stekt lyrfilet med stuet hodekål, karamellisert løk og gremolatapoteter
30-40

Stekt lyrfilet med stuet hodekål, karamellisert løk og gremolatapoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • hvetemel
  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olivenolje
2 ss

Stuet hodekål

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
hodekål
Hodekål
300 g
Hvetemel (Hvete)
1 ts

Karamellisert løk

gul løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Sukker
1 ss

Stekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 658 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gremolatapoteter: Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen persillen, sitronskallet, hvitløken, 2 ss olivenolje og litt saft fra sitronen i en skål (se tips). Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn gremolataen.
  3. Stuet hodekål: Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålen og i 2–3 minutter, til den er litt myk. Rør inn 1 ts hvetemel. Hell over crème fraîche, og kok opp under omrøring. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett 1 ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
  5. Stekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  6. Topp fisken med den karamelliserte løken før servering.