Torsk panert i sjøgresspanko med søtpotetmos, stekte grønnsaker og soyasmør
3.77 (74)
Under 50 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Gulrøtter
200 g
Asparges
1 bunt
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Lime
1/2 stk
Søtpoteter
2 stk
Panko med sjøgress
1 pakke
Torskefilet
375 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Soyasaus
Smør
Salt
Pepper
Melk
Hvetemel
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i stekepannen med grønnsakene for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Knekk bunnen av aspargesene, og kutt aspargesene i grove biter. Kutt reddikene i to. Kutt eplet i staver, og ha litt limesaft på eplestavene.
Skrell søtpotetene, og kutt dem i grove biter. Kok søtpotetbitene i en kjele med vann i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Bland sammen 1 dl hvetemel og 1 dl vann til en seig masse. Ha pankoen i en lav skål. Dypp den ene siden av fisken i mel- og vannblandingen og deretter i pankoen. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken med den panerte siden ned i 2-3 minutter. Ha fisken over i en ildfast form med den panerte siden opp, og stek den i ovnen i 5-6 minutter.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og stek til det er lysebrunt. Ha i 1 ss soyasaus og litt limesaft. Hold blandingen varm frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3-4 minutter. Krydre med salt. Finhakk kruspersillen fra urtepakken, og vend den inn med grønnsakene før servering.
Hell vannet av søtpotetene og mos dem sammen med ca. 1/2 dl melk og 1 ts smør. Smak til med salt og pepper.
570 kcal. Protein: 42 g. Karbohydrater: 59 g. Fett: 16 g. *Hvorav mettet fett: 7 g.
Vel bekomme!