Ovnsbakt torsk med småpoteter, blomkål, spinatkrem og granateple

Ovnsbakt torsk med småpoteter, blomkål, spinatkrem og granateple

4.22 (90)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Blomkålbuketter
150 g
Banansjalottløk
1 stk
Spinat
1 pakke
Kremfløte
1,5 dl
(Melk, Laktose)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Granateple
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til spinatkremen med litt sitronsaft!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Fordel småpotetene og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek til den faller sammen. Tilsett kremfløten, og gi det hele et oppkok. Ha blandingen over i et litermål og kjør den sammen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hold spinatkremen varm i en liten kjele på lav varme frem til servering. Skyll stekepannen.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken på brettet sammen med småpotetene og blomkålbukettene de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med baksiden av en spiseskje. Strø granateplefrøene over fisken ved servering.
Vel bekomme!