Glutenfri
Laktosefri
Stekt kveitefilet
med ovnsbakte rotgrønnsaker, ingefærstekte eplebåter og rødvinssaus4.46 (95)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Poteter
350 g
Rødt eple
1 stk
Ingefær
1 bit
Smør
1 ts
Rødvinssaus
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
375 g
Smør
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan fisken og potetene stekes i ovnen med rotgrønnsakene. Kutt potetene i like store biter som rotgrønnsakene, og legg fisken oppå rotgrønnsakene når det gjenstår 12 minutter av grønnsakenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Ha rotgrønnsaksterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på grønnsakene en gang under steketiden.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og del eplet i fire båter. Fjern steinene, og del hver eplebåt i fire mindre båter. Skrell og finhakk ingefæren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eplebåtene i 1 minutt. Tilsett 1 ts smør og ønsket mengde av ingefæren. Stek videre i 1 minutt. Ha eplebåtene over i en bolle, og hold dem varme frem til servering.
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Skjær skinnet av fisken, og kutt den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!