Krydderbakt kveitefilet med potetpuré og pannestekt aromasopp, rødkål, bacon og sitron
Glutenfri

Krydderbakt kveitefilet

med potetpuré og pannestekt aromasopp, rødkål, bacon og sitron
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Server familien litt hverdagsluksus med kveite, bacon og sopp. En middagsrett som garantert blir populær.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Helmelk
1¼ dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Olivenolje
1 ss
Aromasopp
100 g
Rødkål
150 g
Baconterninger
150 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
559 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok potetene med skallet på hvis du ønsker en potetpuré med mer smak og konsistens.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller miksmaster, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1,25 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpureén har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
Legg fiskestykkene utover et stekebrett med bakepapir. Ha kryddermiksen, salt, pepper og 1 ss olivenolje over fisken. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Fjern skinnet før servering. 
 Børst jord av soppen, og del den i to eller fire avhengig av størrelsen. Kutt kålen i 1 cm tykke strimler. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha eventuelt litt olje i stekepannen hvis baconet er magert. Legg baconet på en tallerken, og stek soppen i baconfettet i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Tilsett kålen og baconet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Klem saften fra halve sitronen over grønnsakene, og kutt resten av sitronen i båter.      
Vel bekomme!