Laksefilet med agurksalat, potet, gulrot og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- sukker
Poteter
400 g
Agurk
1/2 stk
Sitron
1/2 stk
Laksefilet
325 g
Fiskekrydder
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Lettrømme
1 pakke
Sukker
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fint vær? Ha laksen på grillen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen slik at det er plass til gulrøttene i punkt 5.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurken sammen med saft fra den halve sitronen, 1 teskje sukker og litt salt i en serveringsskål.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre den med fiskekrydderet. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter. Laksen skal ha en rå kjerne.
Skrell og kutt gulrøttene i biter. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av potetenes koketid.
Server retten med lettrømmen.
Vel bekomme!