Kremet blomkålsuppe med stekt bacon og steinovnsbakte rundstykker

Kremet blomkålsuppe med stekt bacon og steinovnsbakte rundstykker

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
2 pakke
Baconterninger
1 pakke
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
(Laktose)
Kremfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger! Skjær rundstykkene i biter, vend bitene i olje og krydder, og sprøstek dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell bakepoteten. Kutt poteten og selleriroten i terninger, og kutt blomkålen i mindre buketter. Ha grønnsakene i en kjele med 1,3 liter vann, og rør inn hønsebuljongen. Kok grønnsakene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek baconet i 2-3 minutter, til det er gyllent. Ta gjerne vare på baconfettet og topp suppen ved servering.
Varm rundstykkene i ovnen i 7-8 minutter.
Sil av 2-3 dl av kokevannet til grønnsakene i en kopp. Ha fløten i kjelen med grønnsakene, og kjør suppen sammen med en stavmikser. Spe på med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med pepper.
Vel bekomme!