Potet- og persillesalat med ramsløkaioli, varmrøkt laks, avokado og bløtkokt egg
20-30
Glutenfri

Potet- og persillesalat med ramsløkaioli, varmrøkt laks, avokado og bløtkokt egg

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Potet- og persillesalat med ramsløkaioli

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke

Bløtkokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Topping

avokado
Avokado
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
varmrøkt krydderlaks
Varmrøkt krydderlaks (Fisk, Sennep)
200 g
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 728 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 34 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne inn litt gressløk, ruccola eller annen smaksrik salat med potetene, og server med godt brød.

  1. Potet- og persillesalat med ramsløkaioli: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og plukk bladene fra persillestilkene. Ha persillebladene og ramsløkaiolien i en bolle.  
  2. Bløtkokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–7 minutter. 
  3. Topping: Del avokadoen i to, og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skyll og kutt reddikene i skiver. Riv laksen i mindre stykker. 
  4. Bløtkokte egg, fortsettelse: Skyll eggene i kaldt vann, og skrell dem. Del eggene i fire. 
  5. Potet- og persillesalat med ramsløkaioli, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i bollen med persillen og aiolien. Krydre med salt og pepper, og bland godt.  
  6. Servering: Fordel potetsalaten på tallerkener, og topp med avokadoen, reddikene, laksen, eggene og urtedressingen.