Laktosefri
Thaisalat
med stekt lyrfilet, jasminris og peanøtterNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
135 g
Lyrfilet
325 g
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Ponzusaus
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken med hvitløk, ingefær og chili for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del fisken i mindre stykker, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt paprikaen i tynne strimler. Skyll og kutt salaten i grove strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Del limen i to.
Ha ponzusausen over i en stor bolle. Press over saften fra limen, og smak til med srirachasausen. Bland korianderen, løken, paprikaen og salaten inn i dressingen. Dryss over peanøttene.
Fordel salaten utover et fat, og topp med fisken. Server chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!