Ovnsbakt torsk med sellerirotpuré og sitronmarinert gulrot og vårløk
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
400 g
Vårløk
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Torskefilet
375 g
Sitron
1/2 stk
Olje
Smør
Salt
Melk
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med finhakket dill for en smak av sommer.
Skrell selleriroten, og kutt den i grove biter. Kok selleriroten i ca. 15 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i to, og kutt dem deretter i staver. Skyll og kutt vårløken i biter, og skrell og kutt hvitløken i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 spiseskje smør og hvitløken i pannen. Krydre med salt og pepper, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Ha 1 spiseskje smør i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 2-3 minutter, ha i vårløken, og stek videre i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper, og skvis over saften fra den halve sitronen.
Sil vannet av selleriroten, ha den tilbake i kjelen, og la den dampe seg tørr i et lite minutt. Mos selleriroten sammen med 1 teskje smør med en stavmikser eller i en blender. Spe på med 0,5 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!