Grillede pølser og grønnsaksspyd med hjemmelaget potetsalat

Grillede pølser og grønnsaksspyd med hjemmelaget potetsalat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • flytende honning
  • grillspyd (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
Poteter
700 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Ole Brumm-pølser
1 pakke
(Laktose)
Vårløk
1 pakke
Eple
1 stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Flytende honning
Eddik 7 %
Olivenolje
Olje
Pepper
Grillspyd (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk eplecider, rødvins- eller hvitvinseddik i dressingen, og krydre den med grovkvernet pepper!

Fyr grillen! Gå rett til punkt 8 hvis du ikke ønsker å grille.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. La potetene kjøle seg ned noen minutter etter koking.
Skrell hvitløken, og kutt den i fire båter. Ha hvitløken og 1/2 dl olje i en liten bolle, og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn olje.
Kutt squashen, paprikaen og rødløken i grove biter. Tre grønnsakene på grillspyd. Grønnsakene kan også pakkes inn og grilles i aluminiumsfolie. Pensle grønnsakene med hvitløksoljen.
Lag noen små snitt i pølsene, og grill pølsene og grønnsaksspydene, til pølsene er gylne og gjennomvarme og grønnsakene er gjennomstekte. Pølsene kan grilles hele eller på spyd etter eget ønske.
Kutt potetene i terninger. Skyll vårløken, og kutt den i tynne skiver. Kutt eplet i terninger. Bland sammen 2 ss flytende honning, 2 ss eddik og 2 ss olivenolje. Smak til med pepper. Ha potetene, vårløken og eplebitene i en bolle, og vend inn honning-, eddik- og oljeblandingen.
Hell yoghurten i en liten skål, og smak til med sitruskrydderet.
Sett stekeovnen på 220 grader, og lag potetsalaten som beskrevet over. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10-12 minutter. Skjær små snitt i pølsene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek pølsene i 3-4 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
Vel bekomme!