Stekt torsk med dampet nykål og gulrøtter og rømmekrem
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Gressløk
1 pakke
Sitron
½ stk
Seterrømme
1 pakke
Nykål
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
675 g
Salt
Pepper
Smør
Olje
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok hele pakken med poteter og oppbevar halvparten i kjøleskapet til potetsalaten i rett C!
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Finhakk gressløken, og finriv skallet fra halvparten av sitronen (kun det gule). Ha seterrømmen i en liten bolle, og pisk den til en tykk krem. Vend inn gressløken og sitronskallet, og smak til med pepper. Ha kremen i kjøleskapet frem til servering. Spar gjerne litt av gressløken for å toppe retten før servering.
Sett en kjele med 1 liter vann på kok. Kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skrell gulrøttene, og kutt dem i grove biter på skrå. Kok gulrøttene i vannet i 2-3 minutter. Tilsett kålen, skru ned varmen, og la det hele trekke i 5-6 minutter. Hell av vannet, og tilsett en klatt smør før servering.
Tørk forsiktig av fisken med litt kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker, og krydre den med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken, og vend fiskestykkene inn i melet.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fiksen i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
Vel bekomme!