Ovnsbakt kyllingbryst med stekt hjertesalat, ananassalat og mangodressing
3.74 (135)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
1 pakke
Kyllingbryst
600 g
Lettrømme
1 pakke
Mangopuré
1 boks
Lime
1 stk
Ananas
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Hjertesalat
2 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ananassalaten med litt limeskall (kun det grønne) for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter med skinnsiden ned, og krydre med salt og pepper. Snu kyllingen og stek den videre i ca. 2 minutter på den andre siden. Ha kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering. Ikke vask stekepannen.
Ha lettrømmen i en skål, og bland inn mangopuréen. Smak til med saft fra limen. Spar litt limesaft til ananassalaten i punkt 5.
Skrell ananasen og fjern den harde kjernen. Kutt ananasen i terninger, og kutt vårløken i skiver. Grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra limen.
Kutt hjertesalatene i to på langs. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek hjertesalatene med flatsiden ned i 2-3 minutter, eller til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!