Kremet kyllinggryte med aromasopp, gulrot, løk og timian servert med ris

Kremet kyllinggryte med aromasopp, gulrot, løk og timian servert med ris

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
200 g
Pastinakk
1 stk
Aromasopp
100 g
Gul løk
1/2 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Timian
1/2 pakke
Middagsris
1 pakke
Laktosefri fløte
1,5 dl
(Melk)
Hønsebuljong
1 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Glutenfri soyasaus
2 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili og hvitløk i gryten for ekstra god smak!

Skrell gulrøttene og pastinakken. Kutt gulrøttene og pastinakken i staver, og kutt aromasoppen og løken i skiver. Skjær kyllingen i strimler, og grovhakk ønsket mengde av timianen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Fordel kyllingstrimlene i pannen, og la dem ligge stille og steke i ca. 2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kyllingstrimlene, og stek dem videre i 2-3 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg kyllingstrimlene til side på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek løken og soppen i 3-4 minutter, eller til løken er blank.
Ha kyllingen, gulrøttene, pastinakken, soppen og løken over i en kjele. Tilsett timianen, den laktosefrie fløten, 1 spiseskje glutenfri soyasaus, hønsebuljongen og 1,5 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken og strø den over retten ved servering.
Vel bekomme!